Közélet, hírek

Sportakadémia épül a Hajógyári-szigetre

1/1

?>
1/1

Sportakadémia épül a Hajógyári-szigetre
Közélet, hírek

Sportakadémia épül a Hajógyári-szigetre

2019.05.28. 10:12

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Vélemények:
1

A Hajógyári-szigeten épül fel a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia – derül ki a Magyar Közlönyből. A döntésnek alighanem szerepe van abban, hogy nem sokkal az UNESCO szavazása előtt a kormány kivette a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül az Óbudai-szigetet.

A kormány rendeletben vette le az Óbudai- másképpen Hajógyári-szigetet a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül, nem sokkal az erről szóló UNESCO-szavazás előtt – adtuk hírül egy hete.

A legfrisebb Magyar Közlönyben megjelent 1302/2019. (V. 27.) számú, „az Óbudai (Hajógyári)-sziget árvízvédelmi rendszere megvalósításának előkészítéséhez szükséges forrás biztosításáról" szóló kormányhatározat értelmében a sziget árvízvédelmi rendszerének előkészítésére 628 millió forintot fordít a kormány. A kormányhatározatból egyúttal az is kiderül, hogy a szigeten sportakadémiát terveznek felépíteni, annak egyik pontja ugyanis felhívja Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy "a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia megvalósításához szükséges intézkedésekről, valamint a  beruházás előkészítésének a Beruházás Előkészítési Alapból történő támogatásáról szóló 1883/2017. (XI. 30.) Korm. határozat szerinti Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia létrehozásának előkészítése érdekében szükséges intézkedéseket az eredeti helyszínen történő megvalósítás érdekében tegye meg."

Vélemények (1)
Garay Klára
2019.05.30.
13:36

Gyalázatos terv! Ahogyan gyalázatos a Városligetnek beépítése, mint a Világörökség védőzónájának megsemmisítése Pl. Biodómok stb által. Ugyanúgy gyalázat a DÉSZ, és a XIV. ker. Istvántelek műemlék épületeinek megszüntetése, csak azért, hogy nemzethy jégstadionokat építsenek. Így közelít lopakodva az olimpia! Felelőtlen szélhámos hazardírozó döntés.

"Természetesen" most is környezeti hatástanulmány és szakértői vélemények bekérése nélkül!

Nincs jogszabály, amit ne sértene ez a döntés.

Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk