Programok

PANELbeszélgetés Őrmezőn

1/1

?>
1/1

PANELbeszélgetés Őrmezőn
Programok

PANELbeszélgetés Őrmezőn

2019.09.09. 11:44

Cikkinfó

Szerzők:
Kovács Dániel

Földrajzi hely:
Budapest, Őrmező

Beszélgetés szeptember 15-én a panellétről és a panelképről Frazon Zsófiával, Hermann Veronikával, Keserue Zsolttal, Szemerey Samuval. Moderál: Takács Ákos.

"Jaj, ez a világ legszebb lakása!" Vágási Jutka, Szomszédok, 1. epizód, 1987. május 7.

"Nem megyek vissza a panelba." Miklósi Janka, Aranyélet, 1. évad 6. epizód, 2015. december 13.

A házgyári paneles technológiával épült lakótelepek a mai napig meghatározzák Közép- és Kelet-Európa és a posztszovjet országok városképi arculatát. Magyarországon több mint 700.000 panellakás található, ezekben él a lakosság ötöde. A panelekről mindenkinek van véleménye.

A beszélgetés annak jár utána, milyen társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai folyamatok írják elő a panelekről szóló társadalmi közbeszéd elmozdulásait. Milyen értékek mellett gondolkodunk a lakótelepről? Milyen panelképet közvetít a popkultúra? Hogy tágítják az értelmezés lehetőségeit a kortárs képzőművészeti reflexiók?

PANELbeszélgetés Őrmezőn - IdőJárás Őrmezei Közösségi Fesztivál

Időpont: 2019. szeptember 15. 17h
Helyszín: Költők parkja, Budapest 1112, Magyarország

A PANEL tagjai: Frazon Zsófia etnológus, muzeológus, Hermann Veronika médiakritikus, irodalomtörténész, Keserue Zsolt képzőművész, Szemerey Samu építész, urbanista.

Moderál: Takács Ákos építész

Az esemény a Budapest100 Nyitott Házak Hétvégéjének mintájára, az Urbact Come In Beszélő házak / Megosztott történetek nemzetközi hálózat részeként Újbuda Önkormányzata és a Kortárs Építészeti Központ – KÉK összefogásával valósul meg.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2354000048250593/

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk