Programok

Lakások belsőépítészete – élő online beszélgetés

1/1

?>
1/1

Lakások belsőépítészete – élő online beszélgetés
Programok

Lakások belsőépítészete – élő online beszélgetés

2020.05.25. 12:13

Eseményinfó

Esemény kezdete:
2020.05.25. 19:00
Esemény vége:
2020.05.25. 20:00

A Trust your Architect onlilne kerekasztal-beszélgetésén az építészet-belsőépítészet-lakberendezés határait, közös területeit járják körbe a beszélgetők. Időpont: május 25., 19 óra.

Az idei év tavaszi félévében a lakhatás témakörét járja körül a Trust your Architect! kerekasztal-beszélgetés sorozata. Az évad negyedik, záró eseményén a lakások belsőépítészete lesz a téma. Beszélni fogunk az építész-belsőépítész-lakberendezés határairól és közös területeiről, illetve szóba kerülnek a szakmát érintő különböző társadalmi-gazdasági tendenciák – és ezek hatása a lakóterek igényszintjére.

Meghívott beszélgetők:

Losonczi Júlia (BIS Építész Iroda)
Bunyik Emese (Studio Bunyik)
Udvarnoki Dániel (popARCH studio)

Moderátor: Péteri Zsolt (KÉK- Contemporary Architecture Centre)

Az előadást az esemény Facebook oldalán követhetitek élőben.


Miről szól a Trust your Architect! lakhatási évada?

Egyre többen érezzük a lakáspiac átalakulásának negatív hatásait, a növekvő albérletárakat és azt, hogy nehéz saját ingatlanhoz jutni. A fejlesztésben (legyen az új házak építése vagy meglévőek átalakítása) érdekelt szakmák, melyek közé az építész legtöbbször tartozik, számtalanszor tanácstalanul áll a kialakult helyzet előtt, és az átfogó megoldásoknak szinte esélyét sem látja. A 2020-as Trust your Architect! beszélgetések első félévében arra teszünk kísérletet, hogy a lakhatás kérdéskörét feltárjuk a fiatal kollégáknak. A kerekasztalok meghívottai ezért olyan szakemberek, akik az otthonteremtés ügyében fontos, de eltérő szerepet töltenek be: egyaránt jelen lesz a tervező vagy tanácsadói, a döntéshozói és az elemzői oldal is. Milyen lakásrendszerek vannak a nagyvilágban? Hogyan birkóznak meg az egyre növekvő otthonteremtési kihívásokkal más nemzetek? Milyen folyamatok vezettek el a hazai már-már tarthatatlan ingatlanpiaci helyzet kialakulásához? Mit tehetnek az építészek ezügyben? És hol van a szerepük?
 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk