Programok

Haza a kövekben I. Sebastian Nagy előadása a Fugában

1/1

Sebastian Nagy munkája, fotó: MMA-MMKI

Sebastian Nagy munkája, fotó: MMA-MMKI
?>
Sebastian Nagy munkája, fotó: MMA-MMKI
1/1

Sebastian Nagy munkája, fotó: MMA-MMKI

Haza a kövekben I. Sebastian Nagy előadása a Fugában
Programok

Haza a kövekben I. Sebastian Nagy előadása a Fugában

2019.10.15. 15:48

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Az MMA-MMKI idén ősszel új építészeti előadás-sorozatot indított Haza a kövekben I. – Kortárs szlovákiai építészet a modern és az organikus vonzásában címmel. Október 24-én a nyitrai születésű Sebastian Nagy tart előadást.

Sebastian Nagy Nyitrán született, ahol már fiatal korában érződött az építészet iránti érdeklődése. Diplomáját a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Építészet karán szerezte meg, de munkáját jelentős részben befolyásolták a Svéd Királyi Műszaki Intézetben és a Rotterdami Berlage Intézetben folytatott tanulmányai. Ma már számos figyelemre méltó megvalósult projekttel büszkélkedhet. 2002 óta szoros együttműködést folytat Ivan Matušík szlovák építésszel, amikor is közösen elkészítették a nyertes pályaművet a pozsonyi váraljának a revitalizációjára kiírt nemzetközi pályázatra.

Az építészetére jellemzőek az európai hagyományok, kutatja és kihasználja az anyagok minőségét és a legfőbb motivációja az építészetben a részletek pontos és precíz kidolgozása. Minden egyes projektnél elemzi az adott hely természeti adottságait és kihasználva ezeket születik meg az épületet alkotó koncepció. Számos projektje különböző elismert díjat is nyert, mint például a TRIANGOLO lakóház terve, mely kiérdemelte a rangos Dušan Jurkovič-díjat (2008), vagy CE.ZA.AR közönség díjazásban részesült OTIO-ház (2011).

Munkásságában kihasználja a természetes anyagok strukturáltságát és a színek erejét, hogy megteremtse az építészeti kompozíció és a természet összhangját. Szeret kísérletezni, de fontos számára, hogy az emberek jól érezzék magukat az általa megalkotott térben. Az előadásban mindezt válogatott példákon keresztül mutatja be, amellyel célja közelebb hozni a hallgatósághoz építészete egyszerűségét és kreativitását.

Legfőbb mottója: „Creativity is a necessity, not a luxury!" – „A kreativitás szükségszerűség, és nem luxus!"

Az est házigazdája: Wesselényi-Garay Andor építész, az MMA MMKI tudományos főmunkatársa.
Időpont: 2019. október 24., 18.30
Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Az előadás nyilvános, részvételi szándékát itt lehet regisztrálni.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk