Programok

Bauhaus divatbemutató

1/1

?>
1/1

Bauhaus divatbemutató
Programok

Bauhaus divatbemutató

2019.08.21. 09:43

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Bauhaus divatbemutató a Bauhaus100. Program a mának – Kortárs nézőpontok című kiállítás záró eseménysorozatának részeként, augusztus 24-én a Ludwig Múzeumban. 

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) divat- és textiltervezés mesterszakának divattervezés specializációján tanuló hallgatók által készített – Oskar Schlemmer, Vaszilij Kandinszkij, Breuer Marcell, Moholy-Nagy László vagy éppen Paul Klee munkái által inspirált – ruha objektek absztrakt installációkon jelennek meg a Góbi Rita Társulat táncosainak koreográfiájában. 

"A Bauhaus iskola kísérletező szelleme, amely az intézményt, az ott tanító tanárokat és hallgatókat jellemezte, méltóképp szolgált inspirációul a METU Divat- és textiltervezés mesterszakának divattervezés specializációján indított projektekhez. A Bauhaus 100. évfordulójára hallgatóink már több szemeszterrel ezelőtt elkezdték a felkészülést: a Bauhaus építészeti, fotó- és képzőművészeti területeit dolgozták fel, követve azt a szellemiséget, amit az iskola közvetített. Elméleti kutatás, az alkotások tanulmányozása, inspirációk gyűjtése, formakísérletek követték egymást, és hosszas tervezőmunka után megszületett a METU Bauhaus kollekciója.

A Bauhaus szellemisége, oktatási eredményei kimeríthetetlen forrást jelentenek egy vizuális művészeti területen képzést nyújtó egyetemnek. A három éves projekt vezetője oktatónk, Juhász Nóra textilművész volt, a részfolyamatok és a kivitelezések tanári gárdánk támogató segítségével valósultak meg. A kollekció sikerét mutatja az is, hogy az első bemutatót követően számos helyszínen kiállították a projekt keretében elkészült ruhákat. A 30 ruhaobjektből álló kollekcióból a Ludwig Múzeumban egy 10 darabos válogatást láthatnak a látogatók, amelyet Góbi Rita társulata különleges koreográfiával kelt életre."

helyszín: Ludwig Múzeum (1095, Budapest, Komor Marcell utca 1.)
időpont: augusztus 24. 17:00–18:00  

A programon részt venni kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk