Programok

A tested a házad – a házad a tested

1/1

?>
1/1

A tested a házad – a házad a tested
Programok

A tested a házad – a házad a tested

2019.08.14. 08:16

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Hogyan jelenik meg a testünk egy elvont alaprajzban, egy metszeti képben, egy oszlopfőben, vagy akár egy levélmaszkban? Vannak nőies és férfias épületek?  Augusztus 16-án a FUGA-ban megrendezett építészeti workshopon mindez kiderül.

Mondják, hogy az épületek, amelyekben élünk, a házaink, a közösségi tereink, a színházaink, az iskoláink, a templomaink, az emberi test arányai és részletei szerint épülnek fel. Hogyan jelenik meg a testünk egy elvont alaprajzban, egy metszeti képben, egy oszlopfőben, vagy akár egy levélmaszkban? Vannak nőies és férfias épületek? Ha igen, akkor mitől azok? Milyen térben érezzük jól magunkat? A szűk vagy a tágas tér a komfortosabb? Otthonos-e az emberarcú építészet? A Katona Júlia művészettörténész vezette workshopon csoportokban, interaktív játékok segítségével keresik a választ az építészetet az emberi test felől megközelítő kérdésekre.

Dátum: augusztus 16. péntek 17.00
Helyszín: FUGA, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

A workshop tervezett létszáma: 20-25 fő
A workshop időtartama: 2 óra

A workshop regisztrációhoz kötött, ezt itt tehetitek meg.

Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek (1000 Ft). MÉK 2019/14

Az építészeti tervrajz is műalkotás! kiállításhoz kapcsolódó program.

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk