Pályázatok/Magyar

A jövőt építők, a közösség fenntartható terei 2.0

1/1

?>
1/1

A jövőt építők, a közösség fenntartható terei 2.0
Pályázatok/Magyar

A jövőt építők, a közösség fenntartható terei 2.0

2018.09.12. 10:51

A MÉD keretén belül szeretnénk figyelmet szentelni a nagy volument jelentő beruházások minőségi szempontjaira, elismerve az értékes épületek, épületcsoportok létrehozását. Olyan beruházások pályázatait várjuk, amelyek fejlesztik a környezetet, jelentős városfejlesztési energiákat mozdítanak meg, és vállalásuk összhangban van mind az épített emberi környezet színvonalának emelésével, mind a városkép nívós alakításának törekvésével. A pályázatokat szeptember 30-ig várjuk. 

Pályázati felhívás

A Média Építészeti Díja keretén belül szeretnénk figyelmet szentelni és bemutatni az itthon egyre növekvő számú, nagy volument jelentő beruházások minőségi szempontjait, elismerve az értékes épületek, épületcsoportok létrehozását. Olyan beruházások pályázatait várjuk, amelyek fejlesztik a környezetet, jelentős városfejlesztési energiákat mozdítanak meg, és vállalásuk összhangban van mind az épített emberi környezet színvonalának emelésével, mind a városkép nívós alakításának törekvésével.

A pályázat célja

Ösztönözni kívánjuk a városképet meghatározó, sok ember környezetét jelentő minőségi épületek, terek létrejöttének bemutatását, amely projekteknél már a tervezéskor figyelembe veszik az emberközpontú, környezetbarát, a megújuló energiaforrást hasznosító koncepciót, az újító megoldásokat. Olyan színvonalas tervek vagy megvalósult épületek, terek, rekonstrukciók beérkezését várja az epiteszforum.hu mint Kiíró, amelyek előremutató, a jövőnk építészetét méltón képviselő megoldásokat jelentenek. Cél, hogy a létrejövő épület hosszú távon is gazdaságosan üzemeltethető környezetet teremtsen. Kezdeményezésünk társadalmi és szakmai hitelességének érdekében a zsűri olyan neves személyekből áll, mint

  • Bacsa György, a MOL-csoport stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója
  • Beleznay Éva építészmérnök, urbanista, a HuGBC alelnöke
  • Fürjes Balázs a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos

A pályázaton való részvétel nyílt, díjmentes. A pályázaton részt vehet bármely építész, építésziroda, beruházó, ingatlanfejlesztő cég.

Pályaművek beérkezésének határideje: 2018. szeptember 30.

A pályázatokat az editors@epiteszforum.hu e-mail címre várjuk.

A pályázaton való részvétel feltételei:

  • Kész terv, kivitelezés alatt álló vagy már megvalósult épület (mindez 2016-2018 között);
  • A projekt megfelel a zöld és társadalmi gondolkodás feltételeinek, a fenntarthatóság és energiatudatosság szempontjainak figyelembevétele mellett tetten érhető benne a magas építészeti minőség.
  • A projekt 2018. szeptember 30-ig megjelent az epiteszforum.hu oldalán.

A pályázathoz szükséges anyagok:

  • 4000 karakter terjedelmű szöveg, .doc formátumban;
  • 10-20 db .jpg kép (fotó vagy látványterv);
  • stáblista

A pályázat eredményhirdetése: 2018. november 8.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk