építészet : környezet : innováció

Városjáró Blog [6]

városjáróAlagút, avagy a kihagyott ziccer

Sajtóhírek szerint nyár végén elkezdődik a Lánchíd és az alagút több tízmillárdos felújítása. Kiváncsi voltam, e gigantikus költésgvetésű és hosszúságú munka során van-e szándék az alagút nyugati kapujának műemlék jellegű (korhű) helyreállítására. Az első körben megkeresett FŐMTERV nagysokára megszült válaszában a BKK-hoz pattintotta a labdát, ahonnan nem rég érkezett meg a - névvel ezúton sem vállalt - megfejtés. Röviden? Tesznek rá! Nem kívánnak vele foglalkozni. Marad olyan natúr amilyen most. S hogy miért? Hát mert csak!Folytatás a blog Facebook oldalán!

Petíció a Moszkva térért

városjáró: 2010. október 3-tól egyazon párt politikusai vezetik Budapestet és a Moszkva teret érintö kerületeket. Akárcsak az ország kormányát.
Ha volt is valaha indoka a Moszkva tér elhanyagoltságának a politikai széttagoltság, mostantól ennek vége! Indulhat a rendbetétel!

Corvin közi sáncok

városjáró: Naponta járok mostanában a Corvin Mozi környékén, ahol elvileg újraburkolják a sétálófelületeket és új csőlámpákat állítanak a közép-kilencvenes évek formatervezett lámpavasai helyére.

Bécsi utcai tömbradír 2010.07.04.

városjáró: Budapest friss építészeti (botrány)híre a belvárosi Bécsi utca szanálásának tervezete. Átépítenék, eltüntetnék, felszámolnák! A nyilvánosságra hozott tervek még "csak" amolyan koncepcióvázlatok, de ismerve a hazai (v)iszonyokat, ennél már lényegesen előrébb tarthat a...