építészet : környezet : innováció

Szentendre, Toldi köz, 10 lakásos társasház

Felelős tervező: Kocsis József
Az alagsorban a Toldi köz felőli megközelítéssel fedett-nyitott garázs szint épült. Innen a zárt lépcsőházon keresztül érhető el a kétfogatú lakóház első szintje áll a belső udvar is.

Funkcionális leírás

Az épület szintjei: pince, földszint, emelet, tetőtér. Az alagsorban a Toldi köz felőli megközelítéssel fedett-nyitott garázs szint épült. Innen a zárt lépcsőházon keresztül érhető el a kétfogatú lakóház első szintje áll a belső udvar is. A garázsban 12 gépkocsi helyezhető el. A gépkocsival meg nem közelíthető részeken közös tárolókat alakítottunk ki. Az épület személybejáratai két irányból közelíthetők meg. Az egyik a Toldi köz keleti sarka felől, a másik a közparkoló felöl közelíthető meg. A Toldi köz felőli lejáróról a földszinten 6, az emeleten 2 db egyszintes és 2 db kétszintes lakás nyílik. A tetőtéri lakásrészek az emeleti lakásokhoz tartoznak.



Beépítési jellemzők: telek területe: 681,00 m2
Beépített alapterület: 436,50 m2

szerző: Kocsis József (szöveg+kép), Somlyódy Nóra (kép)



Felelős tervező: Kocsis József Ybl díjas építész
tervezőmunkatárs: Kovács Sándor, Kutasi Attila
Statikus tervező: Andorka Tibor
Gépész tervező: Dobay István

vélemény írásához jelentkezzen be »