építészet : környezet : innováció

Osskó Judit Prima Primissima Díjas

Átadták a Prima Primissima Díjakat a Művészetek Palotájában

Átadták a Prima Primissima Díjakat a Művészetek Palotájában.

Osskó Judit
Kiemelkedő teljesítményéért Esterházy Péter író, Kállai Ferenc színművész, Kő Pál szobrászművész, Sajó András jogászprofesszor, Szerémy Gyula tanító, Osskó Judit építész, Czigány György szerkesztő, a Csillagszemű gyermek táncegyüttes, Sztevanovity Zorán előadóművész és Kemény Dénes vízilabdaedző vehette át az elismerést. A közönségdíjat Papp Lajos orvosprofesszor kapta.

forrás: radio.huMAGYAR ÉPÍTÉSZET ÉS ÉPÍTŐMŰVÉSZET kategóriában jelöltek voltak:

Bodonyi Csaba építész

1943-ban született Nyíregyházán. Az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán szerzett diplomát, ahol a mai napig címzetes egyetemi tanár. Nevéhez fűződik több tokaji, miskolci és Borsod megyei középület. Munkásságát Ybl Miklós-díjjal, Széchenyi-díjjal és Miskolc város és Borsod megye Alkotói Díjával valamint Tokaj város és Miskolc város Pro Urbe díjával ismerték el. 2003-ban Tokaj város főépítészeként elnyerte Az Év főépítésze címet.

Ferencz István építész

1944-ben született Edelényben. A Magyar Iparművészeti Főiskolán szerzett diplomát, 1973 és 1986 között tanára is volt az intézménynek., mai napig tanszékvezetője. Fő műve a nemzetközi sikereket is kiérdemelt Miskolc-Avasi Jezsuita Központ templom és gimnázium együttese, a mai téglaépítészet egyik remeke. Számtalan kitűntetés birtokosa, munkáságát Ybl Miklós-, Pro Architectura-, Magyar Művészetért- Steindl- és Kossuth-díjjal ismerték el.

Osskó Judit építész, szerkesztő

1950-ben született Szombathelyen. A Budapest Műszaki egyetemen szerzett diplomát. 1973 óta a Magyar Televízió munkatársa. Számos portréfilmben mutatta be hazánk és a világ legkiválóbb építészeinek a munkásságát. Unokáink is látni fogják, Arcok és városok, Magyar építészek Amerikában - csak néhány televíziós munkái közül. 1989-ben a lausanne-i nemzetközi építészeti és urbanisztikai filmszemlén elnyerte a Tudományos Filmintézet díját. Akadémiai Újságírói-, Táncsis Mihály-, és Ybl-díjjal tüntették ki.


forrás: hirado.hu

2 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »