építészet : környezet : innováció

Országos Urbanisztikai Konferencia

kezdés: 2018. október 16. CEST 09:30vége: 2018. október 16. CEST 17:30
Október 16-án rendezi a MUT Budapesten az Országos Urbanisztikai Konferenciát, melynek címe "Hogyan legyen okos a szakember az okosvilágban? – avagy az urbanisztikát érő kihívások a digitális korszakban". A rendezvényre már jelentkezhetnek mind a résztvevők, mind az előadók. 

Nem vitatható, hogy a Digitális Korszakban élünk. A digitális termékek és szolgáltatások lassan megváltoztatják munkafolyamatainkat, kommunikációnkat, döntési mechanizmusainkat. Ez a digitális transzformáció az urbanisztikát is számos kihívás elé állítja. Ezért az idei Országos Urbanisztikai Konferencia azt a kérdést helyezi a középpontba, hogy az ICT szektor robbanásszerű fejlődése, a rendelkezésre álló adatok egyre szélesebb köre, illetve a tervezést támogató technológiai lehetőségek milyen hatással vannak a szakmagyakorlókra, a tervezési módszerekre, a jogszabályi környezetre, és nem utolsó sorban a településekre és az ott élőkre.

1. szekció: A településtervezés új irányai

"Empirikus fordulat bontakozik ki a várostervezésben"

"A településtervezés új irányai" szekció moderátora, Csaba Ders három nagy témát jár majd körül: az adatvezérelt várostervezést, az élhető várost és a "kreatív osztályt", vagyis azokról a szakembereket, akik értik és alkalmazni tudják a városfejlesztésben és -menedzselésben a technika adta lehetőségeket. A szekcióban számos gyakorlati példát is megismerhetünk majd.

A konferenciáról érkező további információ itt és itt frissül folyamatosan.

Időpont: 2018. október 16.
Helyszín: Benczúr Palota (Benczúr utca 27., Budapest, 1068)

 

vélemény írásához jelentkezzen be »