építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Minimál színharmónia

A helyszín, terep adott. Szigetes konyha, világos, letisztult enteriőr, rejtett, ötletes tárolók; Budapesttől nem messze, az elképzelésnek és az igényeknek megfelelően alakította át a Geppetto Belsőépítész Iroda egy fiatal házaspár házának terveit.

Minden építészeti, belsőépítészeti munkánál fontos a környezetbe való illesztés; a külső terekkel, kerttel kialakított tényleges, materiális és vizuális kapcsolatteremtés. Erre a munkára ez fokozottan érvényes volt, hiszen a látvány, a kilátás nagyon domináns mind a ház megközelítése, feltárulása, mind az élettérből történő kitekintés szempontjából.

Megrendelőink egy építési engedélyezési tervdokumentációval keresték meg irodánkat. A telket az érvényes építési engedéllyel vásárolták meg. A tervekkel kapcsolatban úgy érezték, hogy a meglévő elgondolás megfelelő számukra, és formailag, illetve az elrendezést illetően ilyesmire van igényük.

 

Ház a domboldalon - belsőépítész: Pallaghy Kata (Geppetto) - fotó: Jaksa Bálint

Ház a domboldalon - belsőépítész: Pallaghy Kata (Geppetto) - fotó: Jaksa Bálint

 

Pallaghy Kata senior belsőépítész és megrendelőink között nagyon hamar kialakult a közös hang. A fiatal pár családalapítás előtt áll, itt tervezik felnevelni gyermekeiket. A számos beszélgetés során kitisztult, hogy az itt tervezett életritmus, időbeosztás, élethelyzet alatt milyen helyiségek, terek, térkapcsolatok az ideálisak számukra, mely funkciók, megoldások az elsődlegesek. A tervek szerinti belső tereket át kellett rendezni, hogy a megrendelőink álma szerinti kialakítást (pl.: szigetes konyha) meg lehessen valósítani. A belső megjelenéssel kapcsolatban az volt a cél, hogy világos, letisztult enteriőr párosuljon több ötletes, rejtett tárolóbútorral.

Fontos volt a lépcső alatti bortároló, amely egy temperált tér. Az emeleti fürdőszoba kialakításával kapcsolatban az az álom fogalmazódott meg, hogy fürdés közben maximálisan lehessen élvezni a gyönyörű kilátást. A nappaliban nagy méretű bioetanol kandalló lett beépítve, így kémény nélkül valósult meg egy valódi lánggal üzemelő, meghitt hangulatú kandalló.


Ház a domboldalon - belsőépítész: Pallaghy Kata (Geppetto) - fotó: Jaksa Bálint

Ház a domboldalon - belsőépítész: Pallaghy Kata (Geppetto) - fotó: Jaksa Bálint

 

A megvalósítás is gördülékenyen zajlott. A kivitelező visszajelzései szerint élmény volt ilyen részletes és átgondolt tervekből dolgozni. A végeredmény is tükrözi a jó hangulatú közös munkát, megrendelőink nagyon szeretik új otthonukat. Utólag is jelezték, mennyire örülnek, hogy belsőépítészt bíztak meg. Szavaikkal élve:

„Minden olyan lett, amilyet szerettünk volna. A legnagyobb segítség az volt, hogy minden előre át lett gondolva, a világítási terv, kapcsolási terv, a bútortervek. A barátainknak is ajánljuk, hogy mindenképp forduljanak szakértőhöz, belsőépítészhez. Nekünk nagyon hasznos volt.”

Geppetto

 

vélemény írásához jelentkezzen be »