építészet : környezet : innováció

Jelentkezz az első Budapest Art Mentor Képzőművészeti Programra!

határidő: 2017. október 8. CEST 00:00
Magyarországon útjára indult az első Budapest Art Mentor program, amely célja évente kilenc képzőművésznek lehetőséget teremteni a hazai és nemzetközi művészeti szcéna megismerésére. A pályázati határidő: 2017. október 8.

A mentorprogramban pályázat útján lehet bekerülni, és a jelentkezők közül egy háromfős kuratórium dönti el, ki vehet részt az ingyenes képzésen. A kuratórium tagjai Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója, Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője és Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója.

A Budapest Art Mentor – képzőművészeti mentorprogram egy két félév időtartamban megvalósuló képzés, mely alapvetően két párhuzamosan futó elemből épül fel. A program képzési része összesen 30 alkalmat ölel fel a két félév alatt, heti egy alkalommal. Ez idő alatt a mentoráltak elsajátítják a szükséges kommunikációs készségeket, pénzügyi és jogi alapokat, megismerik a magyar és a nemzetközi szcéna viszonyrendszerét. Útmutatást és javaslatokat kapnak arra, hogy hogyan prezentálják magukat a célközönségüknek a mindennapi életben és az online világban, hogyan írjanak pályázatot és hol találhatóak a nekik szóló pályázatok. Milyen karrierutak állhatnak előttük és személyiségükből adódóan melyik a számukra megfelelő. Mindezt a tudást a szakmájukban vezető szerepet játszó oktatóktól sajátíthatják el.

A Budapest Art Mentor program egy gyakorlati képzés, ahol az alkalmak interaktív jellegűek, a művészek egyéni helyzetéből indul ki. A meglevő és vágyott karrierjükön alapuló valós gyakorlatokon keresztül építhetik fel az alkotók azt a karriermodellt, amely számukra a legjobban működik. A program másik eleme a szűkebb értelemben vett mentorprogram, mely a mentoráltak és a mentorok közötti szoros munkán és kapcsolattartáson alapul.

A mentorok: Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója, Tóth Sándor Pál, art consultant és Vákony Délia phd, művészettörténész. A képzés legvégén pedig a mentoráltak közös kiállításon mutatkozhatnak be.

Csak azok jelentkezhetnek a mentorprogramra, akik képzőművészeti diplomával (felsőfokú szakirányú végzettség) rendelkeznek, még nem töltötték be a 40. életévüket és társalgási szinten beszélnek angolul.

A pályázatról részletesebb leírást itt találnak. 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »