építészet : környezet : innováció

Harmóniában a környezettel: a Németvölgyi Residence

A Németvölgyi Residence tervezésekor fontos szempont volt a modern elemek, a praktikum és a szerethetőség hangsúlyozása. Az épületeket az innovatív stílus és a homlokzatokon megjelenő színes üvegfelelületek teszik egyedivé. Mindemellett a koncepció megalkotásakor elsődleges cél volt egy magas minőségű és egyben energiatakarékos villapark megalkotása. 

A Németvölgyi Residence egy 8,583 négyzetméter, ősfás területű ingatlanra tervezett, 6 épületből álló 87 lakásos villapark, mely Budapest egyik legnívósabb zöld kerületében, a XII. kerületben, a Németvölgyi út és a Stromfeld Aurél út között elterülő lankás területen helyezkedik el.

Az épületek innovatív építészeti stílusban, exkluzív külső megjelenéssel emelik majd a környék patinás házainak hangulatát. A homlokzatokon megjelenő különböző színes üvegfelületek díszítik és teszik egyedivé az épületeket. Építészeti megjelenését tekintve modern, változatos tömegű épületek kapnak helyet benne. A projekt különlegessége, hogy az alaprajzok szintenként teljesen különbözőek, valamint minden lakás terasszal és hatalmas üvegfelületekkel rendelkezik. A tervezési koncepció az volt, hogy az épületek egyfajta „kertház” hatást keltsenek: a földszinti lakások esetén a saját kert, az emeleti lakásoknál a nagy teraszok révén, illetve az ősfás parkon keresztül „saját kertes ház” élményt nyújt majd az itt lakóknak. Ugyanezt segíti elő az épületek kialakítása is: a visszalépcsőzés valamint a csekély egybefüggő falfelületek miatt nagyobb a térhatás az egyes épületek között. Ezek a finom megoldások keltik a „táj jellegű” beépítés érzetét, és ezáltal teljesítik a projekt építészeti célkitűzését.


Németvölgyi Residence - építész: OK2 Építész Iroda

Németvölgyi Residence - építész: OK2 Építész Iroda


A tervezési és engedélyeztetési folyamat lezárult, immáron zajlik az építkezés és a 2019-es évre lett kitűzve az első ütem átadásának tervezett időpontja.
A lakások célközönségét elsődlegesen a társadalmi státuszuk határozza meg. A projekt lokációjából és minőségéből adódóan „luxus” kategóriát képvisel. Életkor szerint elsősorban a 35-65 éves korosztályt céloztuk meg, azon belül a luxus életszínvonalat kereső és azt megélő egyedülállók, kényelmes és igényes, zöld környezetre vágyó párok vagy akár gyermekes családok, akik saját használatra vásárolják az ingatlant. Olyan, a közeli kerületekben élő 50 év feletti, a nyugdíj előtt álló tehetősebb családokat, ahol a gyerekek már kirepültek, a szülők jelenleg családi házban laknak a környéken, de az már túl nagynak bizonyul a számukra.

Mivel a projekten belül értékesített ingatlanok méretskálája nem tartalmaz garzon megoldásokat, így a bekerülési határérték magasabbra tolódik, ezáltal egyértelműen az A és A+ státuszú ügyfelek alkotják a célközönséget. A Németvölgyi Residence bár egy magasabb kategóriát képvisel, de befektetésként is mindenképpen megállja a helyét, hiszen a hosszútávú bérbeadással jelentős hozamra tehet szert a lakás tulajdonosa, annál is inkább, hiszen arányait tekintve a XII. kerületben él a legmagasabb számú A+ státuszú külföldi állampolgár. A lokáció, a nagy teraszos lakások és a panoráma, amely a lakásokból nyílik a főváros legtekintélyesebb pontjaira, mint például a Budai vár vagy a Citadella, értékállóvá teszik és kiemelik a versenytársak közül.


Németvölgyi Residence - építész: OK2 Építész Iroda

Németvölgyi Residence - építész: OK2 Építész Iroda


A környék

A projekt, a főváros egyik legélhetőbb részén, a XII. kerületben, a hegyvidéki terület bevezető lankás területén helyezkedik el, panorámával a Budai várra és Pest számos építészeti nevezetességére. A környék patinás épületei között igazi különlegesség a tervezett újépítésű lakópark. A környék megfelel a zöldövezeti elhelyezkedés minden kritériumának, de Buda legfontosabb közlekedési és szolgáltatási csomópontjai is perceken belül elérhető távolságra találhatóak. A Királyhágó tér és a Böszörményi út közvetlen szomszédsága egyedülálló infrastrukturális ellátottságával különlegesen sokszínű lehetőségeket kínál. A mindennapok kényelmét és a praktikus teendők gondtalanságát kiváló oktatási intézmények, valamint a környéken és a közeli bevásárlóközpontokban megtalálható üzletek, bankok és színvonalas szolgáltatások biztosítják. A BAH csomópont és a Déli pályaudvar pedig mindössze két perc alatt elérhető autóval. A tömegközlekedést előnyben részesítők több buszjárattal, a csomópontokról pedig metróval és villamossal is könnyedén eljuthatnak a város legkülönbözőbb pontjaira. Bisztrók, éttermek és cukrászdák várnak felejthetetlen gasztroélményekkel, mozik és művelődési ház gondoskodnak a változatos kulturális programokról. A testi-lelki feltöltődésről uszodakomplexum, prémium fitnesslétesítmények valamint masszázs, spa és wellness programok gondoskodnak.


Németvölgyi Residence - építész: OK2 Építész Iroda

Németvölgyi Residence - építész: OK2 Építész Iroda


Környezettudatos megoldások

Tervezéskor az elsődleges célunk egy magas minőségű és egyben energiatakarékos, alacsony fenntartási költségekkel rendelkező épület megalkotása volt, ami harmóniában van környezetével. A telek a városi és hegyvidéki zóna határán található, így nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a polgári hangulat megőrzése mellett a zöldebb területek városképének is megfeleljen. Az épület kialakításánál a legapróbb részletekben is igyekeztünk az energiatakarékos megoldásokat előnyben részesíteni. A geotermikus fűtés és a mennyezet hűtés-fűtés, valamint energiatakarékos csaptelepek szolgálják a lakásokban az energia lakásonkénti gazdaságos felhasználását. Emellett az épület tetején kialakított zöldtető az esztétikum mellett növeli a projekten belül a zöldterület mennyiségét, illetve a beépítettségi százalék arányain is javít.

A led lámpás világítás mellett a közös területeken mozgásérzékelővel ellátott világítási rendszer kerül kialakításra. A kert gondozásában kiemelt szerepe lesz a tervezett esővíztartálynak. A csapadék gyűjtése egyesített csatornahálózaton keresztül történik, és a kert öntözésében, gondozásában kerül felhasználásra.

Biggeorge Property


A fejlesztőről: 

A Biggeorge Property Zrt. legfontosabb küldetése a felhasználói igényeket maximálisan kielégítő, nemcsak kiváló minőségű, de egyben szerethető épületek megalkotása. A végeredmény pedig – legyen bár szó lakó- vagy irodaépületről, kereskedelmi vagy logisztikai projektről – minden esetben ezt az egyszerre professzionális és emberközeli szemléletet tükrözi.

vélemény írásához jelentkezzen be »