építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

GDL | akadálymentesített vizesblokkok

Az épített környezet alakításról és védelméről szóló törvény (Étv.), valamint az Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) egy évtizede hatályosak. Ezek szabályozzák, hogy miképpen kell kialakítani az épületeket a mozgásukban korlátozottak számára.

Az épített környezet alakításról és védelméről szóló törvény (Étv.), valamint az Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) egy évtizede hatályosak. Ezek szabályozzák, hogy miképpen kell kialakítani az épületeket a mozgásukban korlátozottak számára. Ezzel kapcsolatban 7 éve adja ki az Belügyminisztérium Építésügyi Hivatala azt a Tervezési Segédletet, amelynek kibővített változata 2007-ben készült el (és amelyet a Térport -on tett letölthetővé)

A segédlet részletesen foglalkozik a különféle akadálymentesítésekkel, így erre nem is akarnánk kitérni. Az épületek modellezésénél, látványterveinél, belsőépítészeti terveinél mind sűrűbben fordul elő, hogy - talán a legnehezebben akadály mentesíthető - fürdő és a WC helyiségekben is feltüntetésre és 3D-ben megjelenítésre kerüljenek ezek a speciális kiegészítők és berendezések, ezért igyekeztünk minél többet összegyűjteni ezekből és letölthetővé tenni.

A következő fotóra kattintva további látványtervek nézhetőek meg

látványtervek a letölthető elemekről >>
A fürdőkben található berendezések és kiegészítők egy része a Korpinen termékei,
Az alábbiakban letölthetővé tesszük azt az ArchiCAD fájlt és Artlantis file-t, amik alapján a látványtervek készültek.

 ArchiCAD 9-ben elmentett pla kiterjesztésű fájl az akadálymentesített fürdőszobákkal, zippelve

 

 A fenti alapján készített Artlantis-R file, amelyben a textúrák és a nézetek is már be vannak állítva.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »