építészet : környezet : innováció

Budapest 2000 után építészeti témájú publicisztikai pályázat

határidő: 2019. január 15. CET 12:00
A Summa Artium, a Budapest folyóirat kiadója a Magyar Építőművészek Szövetségével és az Építészfórum portállal együttműködésben az alábbi pályázatot hirdeti meg.„Budapest 2000 után” Építészeti témájú publicisztikai pályázat 2000 után épült vagy megújult budapesti épületekről. 

A pályázat célja

A 21. századi Budapest kortárs építészetének, épített környezetének, urbanisztikai fejlődésének nyomon követése, szakmailag értékes megoldások, fejlődési trendek bemutatása és minél szélesebb körű megismertetése a BUDAPEST folyóirat olvasóival és szélesebb közönséggel. Az építészettel kapcsolatos íráskészség és látásmód fejlődésének elősegítése a fiatalabb generáció körében.

Pályázati kiírás

Magyar nyelvű építészeti cikk írása valamely 2000 után épült vagy megújult budapesti épületről, épületegyüttesről, térről, városrészről. A cikk műfaja lehet riport, interjú, esszé, építészetkritika. Az írás terjedelme 4000–8000 leütés, legalább 4, legfeljebb 10 db fotó illusztrációval. Olyan írásokat várunk, amelyek eddig még sehol nem jelentek meg.

Pályázati feltételek

18–30 év közötti természetes személy állampolgárságtól és lakóhelytől függetlenül nyújthat be pályázatot. A részvétel ingyenes.

Benyújtási határidő: 2019. január 15. 12.00 óra

Zsűri

A határidőre beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai az építészkultúra neves hazai szakértői, képviselői:

• Bálint Imre DLA, Ybl Miklós-díjas építész

• Bojár Iván András főszerkesztő, epiteszforum.hu

• Dr. Buza Péter főszerkesztő, BUDAPEST folyóirat

• Krizsán András DLA Ybl Miklós-díjas építész

• Winkler Barnabás DLA Ybl Miklós-díjas építész

Díjak

A pályázat első három helyezettje pénzdíjban részesül, a győztes pályaművek a BUDAPEST folyóiratban, az epiteszforum.hu és a Magyar Építőművészek Szövetsége kiadványaiban, elektronikus felületein megjelennek.

A teljes pályázati kiírás megtekinthető itt:

http://www.budapestfolyoirat.hu/palyazati-felhivas

 

vélemény írásához jelentkezzen be »