építészet : környezet : innováció

A Dög-Tisza, a Holt-Tisza és a nomád gyerektábor

Táborozhatnának-e a szegedi gyerekek Gyálaréten a holtág partján? Rigó Mihály egy nomád gyerektábor kialakításának lehetőségét villantja fel ezúttal, és rögtön össze is foglalja az itteni Holt-Tisza ág nyújtotta kihívásokat, lehetőségeket, értékeket.

A 8 és az 5 éves unokám miatt tipikus nyári feladat családunkban az unokák nyaraltatása. A 2017-es árak szerint egy gyerek egy hetes táborozási költsége 17.000-25.000 Ft között van - alvás nélkül, és csak 5 napra, egy szűk hétre. De hány hét a nyári szünet? Egy családban hány gyerek van? Mit tud tenni az a család, ahol mindkét szülő dolgozik? Mit, ahol a nagyszülők még 1-2 hétre sem tudják vállalni az unokákat pénz- vagy egészséghiány miatt? Valakiknek ugyanez komoly profitot jelent. Valószínűleg az említett heti költségek a szolgáltatások megállíthatatlan növekedése miatt elindulnak fölfelé. Ha tudnám a szegedi általános iskolások számát, ideírnám, jelezve a gond mértékét.

A Gyálaréten megtalálható lehetőségeket és körülményeket az innen letölthető teljes, vágatlan cikkben ismerteti a szerző.

Rigó Mihály

 

1 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »