építészet : környezet : innováció

30 év alatt 350 millió négyzetméter vízszigetelés

A MAPELASTIC termékcsalád az elmúlt 30 évben több mint 350 millió négyzetméteren bizonyította, hogy kiváló termék: Magyarországon is 20 éve bizonyít reklamáció vagy panasz nélkül. Vizsgáljuk meg mi is az oka a sikerének!

A kültéri burkolat alatti kültéri vízszigetelésektől általában csak azt várjuk el, hogy ne engedje át a vizet és rá lehessen burkolni. Ez olyan mintha egy autótól csak azt várnánk el, hogy legyen egy működő motorja és négy kereke.
Egy autónál, ha csak ezt kínálná a gyártó, akkor a vevőknek hiányozna a kényelem, a biztonság és valószínűleg kevés ilyen autót lehetne eladnia. Nincs ez másképpen a vízszigetelésekkel sem. Ha egy vízszigetelés csak annyit tudna, hogy nem engedi át a vizet és a ragasztó hozzáragad, akkor az ilyen anyagra fektetett a burkolat hamar felválna.

Tönkrement teraszok, erkélyek és medencék fémjeleznék az ilyen termék rövid, de dicstelen életútját. Szóval sok egyéb tulajdonsággal is rendelkeznie kell egy kültéri vízszigetelésnek, ha tartós burkolatot akarunk létrehozni.
És ha nem akarunk valamilyen a piacon kapható olcsó design termékkel dolgozni, akkor nem árt, ha el tudjuk magyarázni ezt a tulajdonosnak is.
Ezért nézzük meg melyek a vízszigetelés azon tulajdonságai, amik épp oly fontosak, mint a autónál a fűtés vagy a működő fék.

  1. Ha a kent vízszigetelés nem rugalmas, akkor az állandó hőmozgástól, a terhelés következtében fellépő alakváltozás következtében a burkolat könnyen felpattog a felületről. A kent MAPELASTIC egy feszültségoldó réteget képez, ami megakadályozza ezt.
  2. Ha a kent szigetelés nem képes a repedés áthidalására, a burkolat átázik, a terasz esztrichje felvagy, a medence ereszt. A MAPELASTIC kiváló repedésáthidaló tulajdonságú.
  3. Ha a kent szigetelés hidegben elmerevedik és eltörik, akkor az már nem egy működő vízszigetelés. Nem nehéz belátni, hogy erre is szükség van! A MAPELASTIC a téli fagyban is megőrzi előnyös tulajdonságait.
  4. A vízszigetelés alá bejutott víz pára formájában igyekszik távozni. Ha a kent szigetelés nem páraáteresztő, akkor a páranyomás képes lenyomni a teljes burkolati rétegrendet.
  5. A MAPELASTIC kiváló páraáteresztéssel bír.
  6. Mit ér a nagy munka, a befektetés, ha a kent szigetelés néhány évig őrzi csak jó tulajdonságait. A MAPELASTIC-kal szakszerűen szigetelt műtárgyak évtizedekig védve vannak a nedvesség a víz támadásaitól.

Ha még többet szeretne megtudni a termékünkről, akkor látogassa meg a www.mapei.hu weboldalt vagy keresse szaktanácsadónkat a szaktanacs@mapei.hu e-mail címen.

 

Mapei